De Frettenkliniek is in 2001 als "Frettenkliniek Brouwhuis" opgericht door dierenarts Hanneke Roest. Destijds nog Hanneke Moorman-Roest. Na een studiereis in Amerika besloot zij om zich alleen nog met de fretten-geneeskunde bezig te houden. De kliniek bleek in een grote behoefte te voorzien en groeide veel sneller dan verwacht.Giessen1

Al snel bleek dat Hanneke 5 dagen in de week continu bezig was met de fretten-diergeneeskunde. Daarnaast droeg zij nachts en in het weekend de zorg voor in de kliniek opgenomen zieke fretten. De patientjes kwamen vanuit heel Nederland, maar ook uit België, Duitsland en zelfs vanuit Polen. 

Verhuizing van de Frettenkliniek naar Eindhoven

In juni 2012 is de Frettenkliniek verhuisd naar Eindhoven. De kliniek was daar als zelfstandige onderneming ingetrokken bij Dierendokters Kalmoesplein, een moderne dierenkliniek die in 2009 is opgestart door dierenarts Merel Jansen. 

De Frettenkliniek is uiteindelijk geland in Giessen

Vanaf 10 juni 2015 is de Frettenkliniek een laatste keer verhuisd. Ditmaal naar het landelijke Giessen (gelegen tussen Gorkum en Den Bosch). De Frettenkliniek is gespecialiseerd in frettendiergeneeskunde en er worden alleen fretten behandeld. T
De kliniek heeft een warme landelijke uitstraling met eigen parkeerplaatsen.
In de kliniek bevinden zich:

 • Begane grond:
  - Een gezellige wachtkamer met balie. 
  - Moderne apparatuur voor bloed- en urine- en ontlastingonderzoek. 
  - Behandelkamer. 
 • 1e Verdieping: 
  - Opname met ruime verblijven voor zieke fretten.
  - Digitale röntgenapparatuur ,specifiek geschikt voor het maken van scherpe foto's van kleine dieren zoals fretjes.
  - Operatiekamer met de modernste bewakings-apparatuur, gas-narcose en beademingsapparatuur voor zeer kleine dieren zoals fretten.
  - Kantoor.

Tijdelijke sluiting Frettenkliniek in de zomer van 2019.

In de zomer van 2019 was de Frettenkliniek tijdelijk gesloten. Dit had te maken met het onderzoek naar het besmettelijke nieuwe systemische corona virus, maar ook met Hanneke haar eigen gezondheid. 2018 was een zwaar jaar met veel zieke jonge fretten, veel dieren die veel te vroeg overleden en daarnaast veel werk met het onderzoek naar de oorzaak hiervan. Gelukkig is de oorzaak van de ziekte bij jonge fretten uiteindelijk na heel veel onderzoek, crowdfunding en de Erasmus Universiteit gevonden en is de sluiting maar van korte duur geweest. 

Vanaf oktober 2019 in de kliniek weer 2 dagen per week geopend voor patienten (dinsdag en vrijdag). De andere dagen is Hanneke bezig met onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, voorbereidingen voor het geven van lezingen, het schrijven van artikelen en met werkzaamheden die nodig zijn voor het runnen van een kliniek. Zij wordt hierin bijgestaan door Ed Beijer.

Hieronder enkele foto's van de kliniek.

Giessen3

Giessen4

Giessen2